*ข้อมูลนี้ปรากฏใน PDR 2010 ข้อมูล OMEGALIFE-3™CREAM ใน PDR 2016 คลิกที่นี่ >> OMEGALIFE-3™
[โอ¯เมก้า¯ ไลฟ์¯-3]
ผลิตภัณฑ์เสริมอาหารกรดไขมันโอเมก้า3
คำจำกัดความ
OMEGALIFE-3™ เป็นการผสมผสานของกรดไขมันโอเมก้า-3 ซึ่งได้รับการคิดค้นข้นขึ้นเพื่อนช่วยส่งเสริมการทำงานของระบบหัวใจและหลอดเลือด รวมถึงสมองอีกทั้งยังช่วยยับยั้งความเสื่อมของเซลล์ก่อนวันอันควร
OMEGALIFE-3™ มีลักษณะเป็นสารสีเหลืองอำพันมีความหนืดเล็กน้อย ละลายในไขมัน แต่ละเม็ดประกอบด้วย ไอโคซาเพนตาอีโนอิค (Elcosapentaenoic acid : EPA) 800 มิลลิกรัม, โดโคซาเฮกซาอีโนอิค (Docosahexaenoic acid : DHA) 400 มิลลิกรัม และวิตามินอี นอกจากนี้ยังประกอบด้วย เจลาติน, กลีเซอรีน, น้ำบริศุทธิ์ (purifiled water) และน้ำมันผิวส้ม (orange oil)
OMEGALIFE-3™ ผ่านกรรมวิธีการกลั่นเพื่อให้บริสุทธิ์ และมีการผสมน้ำมันผิวส้ม (orange oil) เพื่อป้องกันการเหม็นคาว
ประโยชน์และการวิจัย
ผลการวิจันแนะนำว่าการบริโภคน้ำมันปลาจะช่วยส่งเสริมการทำงานของสมองและประสิทธิภาพในการมองเห็น ในปี ค.ศ. 2002 องค์การอาหารและยาของสหรัฐได้อนุญาตให้มีสารประกอบของดีเอชเอในอาหารสำหรับทารก ซึ่งดีเอชเอเป็นสารประกอบที่สำคัญต่อพัฒนาการของเซลล์สมองของเด็กทารก นอกจากนี้ดีเอชเอ และกรดอาแรคคคิโดนิก (Arachidonic acid) ยังเป็นสารประกอบที่สำคัญของสมองและจอประสาทตาที่เด็กทารกเกิดถึงสามเดือนแรกควรจะได้รับเป็นอย่างยิ่ง
ดีเอชเอยังเป็นโครงสร้างหลักที่สำคัญในระบบประสาทส่วนกลางและจอประสาท และอีพีเอเป็นตัวช่วยสังเคราะห์สารสำคัญต่างๆในร่างกาย โดยเป็นสารตั้งต้นของทรอมโบเซน (thromboxane) และลิวโคเทียน่า (leukotriena) ซึ่งสารประกอบเหล้านี้จะช่วยส่งเสริมภาวะสุขภาพของผู้รับประทานให้สมบูรณ์แข็งแรงอยู่เสมอ แล้วยังช่วยกระตุ้นความสมบูรณ์และการทำงานของระบบหลอดเลือดอีกด้วย
มีหลักฐาน ยืนยันว่าการได้รับอีพีเอและดีเอชเอ อย่างเหมาะสมและต่อเนื่องจะช่วยลดความเสี่ยงโรคของระบบหัวใจและหลอดเลือด โดยการป้องกันการเต้นของหัวใจผิดปกติ ลดความเสี่ยงของโรคเกล็ดเลือดแข็งตัว ลดระดับไตรกลีเซอไรด์ ลดการตกตะกอนของเกล็ดเลือดสดสมตามผนังหลอดเลือด และลดการอักเสบต่างๆ
องค์การอาหารและยาของสหรัฐได้ให้คำแนะนำว่าการบริโภคอีพีเอ และดีเอชเอ สามารถช่วยส่งเสริมการทำงานของหัวใจและหลอดเลือด แต่ยังไม่มีรายงานสรุปว่าสามารถลดความเสี่ยงของโรคหลอดเลือดและหัวใจ
ข้อแนะนำการใช้
รับประทานมื้อละ 2 เม็ด พร้อมอาหาร
ข้อควรระวัง
โดยปกติแล้ว OMEGALIFE-3™ ไม่ก่อให้เกิดอาการไม่พึงประสงค์ใดๆ แต่อาจจะพบการแน่นท้อง ท้องอืด ท้องเฟ้อได้บ้างเช่นเดียวกับผลิตภัณฑ์เสริมอาหารชนิดอื่นๆ และอาจจะรู้สึกเหม็นคาวขณะรับประทานได้บ้างบางครั้ง
บรรจุภัณฑ์
เป็นลักษณะแคปซูลใสสีเหลืออำพัน
เอกสารอ้างอิง
Barter P, Ginsberg HN. Effectiveness of combined statin plus omega-3 fatty acid therapy for mixed dyslipidemia. Am J Cardiol. 2008 Oct 15:102(8):1040-5
Lee JH, Harris WS, et al. Omega-3 fatty acids for cardioprotection. Mayo Clin Proc. 2008 Mar;83(3):324-32.
SanGiovanni JP, Chew EY, Sperduto RD, et al. The relationship of dietary omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acid intake with incident age-related macular degeneration:AREDS report no. 23. Arch Ophthalmol. 2008 Sep;126(9):1274-9.
SanGiovanni JP, Parra-Cabrera S, Colditz GA, Berkey CS, Dwyer JT. Meta-analysis of dietary essential fatty acids and long-chain polyunsaturated fatty acids as they relate to visual resolution acuity in healthy preterm infants. Pediatrics 2000;105:1292-8.
Kris-Etherton PM, Harris WS, Appel LJ. Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease: new recommendations from the American Heart Association. Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2003;23(2):151-152.
OMEGALIFE-3™ OTC
[o¯me˘ga¯ -lı¯f 3]
Omega-3 Fatty Acid Supplementation
DESCRIPTION
OmegaLife-3™ is a blend of omega-3 fatty acids designed to help maintain healthy cardiovascular and cerebral function as well as aiding in the prevention of age-related macular degeneration.
OmegaLife-3™ is an amber-colored, semi-viscous, fatsoluble liquid. Each serving of OmegaLife-3™ contains the following active ingredients 800 mg eicosapentaenoic acid (EPA), 400 mg docosahexaenoic acid (DHA), and vitamin E. In addition, it also contains the inactive ingredients gelatin, glycerin, purified water, and orange oil. OmegaLife-3™ has been molecularly distilled to ensure exceptionally pure oil and includes orange oil to prevent a fishy after taste.
BENEFITS AND RESEARCH
Clinical research suggests that fish oil can help support proper brain and visual function. In 2002 the FDA approved supplementation of DHA in infant formula. DHA is potentially important in fetal and infant neural development, in that DHA and arachidonic acid have been shown to be incorporated into brain and retinal cell membranes—particularly during the third trimester and early infant life.
DHA is the predominant structural fatty acid in the central nervous system and in the retina of the eyes.
EPA supports the synthesis of important compounds in the body. EPA is the precursor of thromboxane and leukotriene, compounds involved in supporting healthy circulation. They also promote healthy blood vessels.*
Evidence is accumulating that increasing intakes of EPA and DHA can decrease the risk of cardiovascular disease by preventing arrhythmias, decreasing the risk of thrombosis, decreasing triglyceride levels, slowing the growth of atherosclerotic plaque, and decreasing inflammation.*
The U.S. Food and Drug Administration (FDA) has stated that, “Supportive but not conclusive research shows that consumption of EPA and DHA omega-3 fatty acids may reduce the risk of coronary heart disease.”
USAGE
Take two softgels per day with a meal.
SAFETY AND WARNINGS
OmegaLife-3™ is well tolerated. Some gastrointestinal discomfort may be experienced as with any dietary supplement. Common side effects include a “fishy” taste upon eructation.
HOW SUPPLIED
Available in softgels.
REFERENCES
Barter P, Ginsberg HN. Effectiveness of combined statin plus omega-3 fatty acid therapy for mixed dyslipidemia. Am J Cardiol. 2008 Oct 15:102(8):1040-5
Lee JH, Harris WS, et al. Omega-3 fatty acids for cardioprotection. Mayo Clin Proc. 2008 Mar;83(3):324-32.
SanGiovanni JP, Chew EY, Sperduto RD, et al. The relationship of dietary omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acid intake with incident age-related macular degeneration:AREDS report no. 23. Arch Ophthalmol. 2008 Sep;126(9):1274-9.
SanGiovanni JP, Parra-Cabrera S, Colditz GA, Berkey CS, Dwyer JT. Meta-analysis of dietary essential fatty acids and long-chain polyunsaturated fatty acids as they relate to visual resolution acuity in healthy preterm infants. Pediatrics 2000;105:1292-8.
Kris-Etherton PM, Harris WS, Appel LJ. Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease: new recommendations from the American Heart Association. Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2003;23(2):151-152.
* THESE STATEMENTS HAVE NOT BEEN EVALUATED BY THE FOOD AND DRUG ADMINISTRATION. THIS PRODUCT IS NOT INTENDED TO DIAGNOSE, TREAT, CURE, OR PREVENT ANY DISEASE.